Evidenčné číslo z policajného auta kradol rovno pred kamerou

20.02.2013 Nitra

Nitra 20. februára (TASR) – Mladý muž v Nitre si chcel vystreliť z policajnej hliadky, keď sa rozhodol, že z ich služobného auta ukradne evidenčné číslo. Zabudol pri tom, že svoj čin spáchal presne pod bezpečnostnou kamerou. Jeho konanie po celý čas sledoval operátor kamerového systému nitrianskej mestskej polície, ktorému už len stačilo upozorniť svojich kolegov.

„Zo skúseností a znalostí Mostnej ulice, kde sa skutok stal, operátor preventívne zameral jednu z kamier na vozidlo a okolie. Jeho predvídavosť sa vyplatila, pretože okolo policajného vozidla po zaparkovaní začali postávať dvaja mladí muži. Jeden z nich s kapucňou na hlave policajné vozidlo spočiatku iba obchádzal, neskôr doň zblízka nazeral. Neustále sa nervózne obzeral, či sa policajti nevracajú. Neskôr sa pokúšal otvoriť dvere na vozidle, boli však zamknuté,“ informoval náčelník Mestskej polície (MsP) v Nitre Erik Duchoň.

Keď sa mladému mužovi nepodarilo otvoriť auto, zohol sa k evidenčnému číslu. „Po vytvorení si vďačnej diváckej kulisy si „vtipný“ mladý muž opätovne drepol k autu a rýchlym trhnutím odcudzil evidenčné číslo zo služobného motorového vozidla Policajného zboru (PZ) SR. Číslo si hneď schoval pod bundu a utekal sa schovať do vchodu najbližšej prevádzky,“ popísal Duchoň priebeh udalosti.

Krátko nato už na miesto prišla hliadka mestskej polície, ktorá na krádež upozornila kolegov z PZ SR. V zábavnom podniku podľa popisu bez problémov našli páchateľa krádeže. „Zrejme sa cítil natoľko bezpečne, že ešte mal pri sebe odcudzené evidenčné číslo, čo však už nemožno nazvať vtipným, ale skôr tragikomickým či rovno hlúpym konaním. Mladého muža policajná hliadka vyviedla z prevádzky, kde si krátkodobo užil svojich pätnásť minút slávy a po bezpečnostnej prehliadke ho predviedli na ďalšie objasňovanie skutku na obvodné oddelenie PZ SR. Nie každý vtip je vtipom. V tomto prípade to bolo porušenie zákona, obyčajná a navyše nepodarená krádež,“ dodal Duchoň.
 

Vyberte región